Onze blog

Home // SEO tips // Wat is linkbuilding?

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijke methode waarmee je hoger in Google komt. Dat bestaat uit twee onderdelen: interne linkbuilding en externe linkbuilding. In de praktijk is het nog relatief eenvoudig om interne linkbuilding toe te passen. Echter is externe linkbuilding in de regel iets lastiger. In dit artikel vertellen we je daar graag meer over.

Interne linkbuilding

Interne linkbuilding houdt in dat je je bezoekers naar andere pagina’s doorverwijst. Hiermee vergroot je de kans dat zij verder gaan lezen op je website. Via het menu kunnen bezoekers ook navigeren naar andere pagina’s, maar ook via de links in de teksten op je website kunnen zij verder navigeren. Onderaan een pagina kun je bijvoorbeeld een button of een link naar de contactpagina plaatsen. Daarmee versterk je niet alleen de links op je website, maar is de kans ook groter dat een potentiële klant contact met je opneemt. Interne linkbuilding is over het algemeen vrij gemakkelijk toe te passen. Dat is wellicht iets waar je direct mee aan de slag kunt.

Externe linkbuilding

Externe linkbuilding is echter iets lastiger. Je moet ervoor zorgen dat de grens tussen goede marketinglinks en spamlinks dun is. Het is ook belangrijk dat je links vanaf autoritaire websites en bij voorkeur uit je eigen branche naar jouw website krijgt. Als je website of content enorm interessant is, zullen andere websites vanzelf links naar je website plaatsen.

Je kunt links verzamelen op meerdere manieren. Hieronder volgen enkele voorbeelden.

1. Gastblog op een relevante website

Je kunt bijvoorbeeld gastblogs (laten) plaatsen op andere websites. Zorg ervoor dat de website relevant is en dat je een geschikte backlink plaatst in de geschreven tekst.

2. Een ABC-ruillink

Je kunt natuurlijk ook een link ruilen. Een ABC-linkruil betekent dat twee websites niet naar elkaar linken. De ene partij heeft namelijk een website en de andere partij heeft er twee. Site A linkt naar site B, site B linkt naar site C en site C linkt weer naar site A. Google heeft in dat geval niet door dat het gaat om een georganiseerde ruil. Dat zorgt ook voor een waardevollere backlink.

3. Geef iets gratis weg

Heb jij een leuk product en heb je de mogelijkheid om iets gratis weg te geven? Zet het magische woord van ‘gratis’ dan eens in. De kans is groot dat je klanten dit zullen delen op social media. Iedereen is immers gek op gratis.

4. Zorg voor fantastische content

Zojuist schreven we al: als je interessant genoeg bent, zullen er voldoende mensen zijn die jouw content willen delen. Zorg daarom voor goede content op je website. Als mensen jouw content gratis delen, is dat natuurlijk de beste manier.

Linkbuilding uitbesteden?

Laat een reactie achter

Open chat
1
Heb je een vraag of iets anders? Je kan 7 dagen per week een bericht sturen. Het kan soms even duren totdat je antwoord krijgt, want alle aandacht is eerst gericht op onze klanten.
Powered by