Onze blog

Home // SEO tips // Wat is cornerstone content?

Wat is cornerstone content?

Je belangrijkste artikelen kun je instellen als cornerstone content. Dat kunnen bijvoorbeeld artikelen zijn waar je de meeste conversie uit haalt. Ook artikelen waar je goed op gevonden wordt, kun je instellen als cornerstone content. Met behulp van de SEO plugin van Yoast kun je dat gemakkelijk instellen in WordPress.

Wat is cornerstone content?

Het is een lastige taak om deze artikelen uit te zoeken: vooral als je een grote database aan artikelen op je website hebt. Kies bij voorkeur maximaal vier á vijf pagina’s of berichten die écht belangrijk zijn voor je website. Gebruik de belangrijkste zoekwoorden waar je graag op gevonden wilt worden. Als je een SEO-tekst afneemt bij SEO Voordeel, is het dan ook raadzaam om die tekst in te stellen als cornerstone content. Heb je al goede artikelen of pagina’s op je website? Stel jezelf dan de volgende vragen:

  • Welke artikelen staan hoog in Google?
  • Op welke artikelen reageren mensen het vaakst?
  • Wat zijn mijn meest gelezen artikelen? (Tip: deze statistieken kun je bekijken in Google Analytics en Google Search Console)
  • Welke artikelen zorgen voor de meeste interactie?
  • Welke artikelen hebben de meest waardevolle content?

Als je een hele grote website hebt, kan het natuurlijk moeilijk zijn om slechts vier á vijf pagina’s te selecteren. Want: wat is het meest belangrijkst? In dat geval kun je er ook voor kiezen om een tot twee pagina’s of berichten per onderwerp te selecteren. Zorg er wel voor dat de inhoud up-to-date is.

Waarom cornerstone content selecteren?

We weten nu wat cornerstone content is, maar waarom moet/zou je dit eigenlijk selecteren? Het antwoord is simpel: het kan je helpen om een betere interne linkstructuur op te zetten. Op een effectieve manier kun je zodoende je artikelen overzichtelijker weergeven. Je kunt relevante berichten op die manier namelijk gemakkelijker aan elkaar koppelen. Een goede interne linkstructuur zorgt ook weer voor een verbeterde positie in de Google-zoekresultaten.

De voordelen

Het is een belangrijk element van je SEO-strategie. Het is soms namelijk bijzonder moeilijk om te ranken op bepaalde zoekwoorden. Door aan te geven welke artikelen en pagina’s belangrijk zijn voor jou, kun je ervoor zorgen dat deze pagina’s beter gevonden worden. Je helpt Google dus een handje om het beter te indexeren.

Wil je ook graag beter gevonden worden in Google? Bekijk dan onze diensten. We kunnen je onder andere helpen aan een krachtige SEO-tekst en met linkbuilding.

Vind jij dit ook een interessant nieuwsartikel? Deel dit blogbericht dan via de onderstaande social media knoppen.

Laat een reactie achter

Open chat
1
Heb je een vraag of iets anders? Je kan 7 dagen per week een bericht sturen. Het kan soms even duren totdat je antwoord krijgt, want alle aandacht is eerst gericht op onze klanten.
Powered by